Houbaři, pozor: jsou tady výsledky houbařské soutěže

soutěže | informace o soutěži

Vypadá to, že nadšený fotograf = milovník hub! Jsme moc rádi, že se v zářijové soutěži sešla velká spousta houbařských fotek. Odborná porota i rajčatoví fotografové měli dost práce, aby vybrali výherce.

Veřejnost zvolila jako nejlepší snímek houby od fotografa Vaška Hanzy, kterého znáte na Rajčeti pod přezdívkou eljem. A nás zajímalo, jestli je Vašek pravidelným návštěvníkem lesa. „Houby mám moc rád, ale každá vyfocená zůstává na svém místě. Baví mě totiž mnohem víc procházka přírodou než houbaření," vysvětlil. Vítězná fotka je z lesa v oblasti Chebské kotliny. „Fotka vznikla na hranicích s Německem – takže ta zadní houba už vlastně není v Česku. V příhraničí kolem „čáry" je velmi krásná příroda. Chodím tam se svým čtyřnohým parťákem. Houby vždycky najdu já a můj pes Dude rychle peláší, aby je zkontroloval nebo zašlapal, případně aby mi stínil, překážel nebo se pomazlil," vyjmenoval Vašek.

U odborné poroty zabodovalo lego v podání fotografky molcarky. „Opět se nám sešla spousta chuťovek. Ačkoliv houbám zrovna neholduji, hned bych si dal liškovou polívku. Nakonec jsme se jednoznačně shodli na vtipném snímku legových houbařů od Michaely Molcarové neboli molcarky," popsal člen poroty Martin Veverka, který je také vývojář Rajčete a fotograf.

A teď si konečně prohlédněte fotky výherců a nezapomeňte soutěžit v naší říjnové fotosoutěži – téma je na podzim trochu netradiční.

Děkujeme a těšíme se na vaše fotky!

Vaše Rajče

 

Výherci zvolení odbornou porotou: 

1. molcarka

 

2. lenkapisarova

 

3. evaca

 

Výherci zvolení veřejností

1. eljem

 

2. olsany

 

3. zpic

 

Výhercům gratulujeme!