Komu se vyplatilo v prosinci péct a fotit ostošest?

soutěže | informace o soutěži

Poslední měsíční soutěž roku 2017 je za námi a všichni soutěžící si v ní vedli perfektně. A pro koho máme fotoknihy zadarmo a dalších rajčatové slevy?

Ve veřejném hlasování jste nejvíc hlasů poslali fotografce Lence Tylšarové z Veselí nad Lužnicí, kterou na Rajčeti znáte jako arwelet. Zeptali jsme se jí, jestli je pro ni pečení oblíbeným koníčkem. „Vánoční cukroví mě učila péct moje babička a pro svou rodinu peču pravidelně už od mládí – asi třicet let. Všechny druhy cukroví na fotce jsem pekla sama, dost mne to baví. Dříve děti dostávaly cukroví i od babiček, ale těm už je téměř osmdesát let, tak to nyní zbývá hlavně na mně," okomentovala rajčatová fotografka Lenka svůj snímek. U svých dětí a rodiny vždycky nejvíce boduje s lineckým a oříškovými dortíčky.

Vítězky jsme se rovnou zeptali i na nějaký její pečicí tip. „Mám léty prověřený postup. První den jen připravím těsta, třeba linecké a ořechové a nechám v lednici odležet. Další dny pak peču z jednoho těsta různé cukroví: rozválím a vykrajuji tvary maximálně dvakrát, zbytek pak plním do formiček. Tak získám slepované linecké cukroví i misky plněné rumovou náplní a polité čokoládovou či bílkovou polevou. Někdy různé zbytky těst spojím, přidám skořici či jiné koření a mám zase další těsto," popsala Lenka.

Odborná rajčatová porota vybrala jako vítěze superfotografa s jeho odvážně pojatým pečením cukroví. Tahle fotka se opravdu líbila – potvrzují to i rajčatoví fotografové, kteří stejné fotce udělili ve veřejném hlasování druhý největší počet hlasů.

 

Odborná porota vybrala:

1. superfotograf

 

2. vasekrenka

 

3. zpic

 

Výherci zvolení veřejností

1. arwelet

 

2. superfotograf

 

3. bostonekfanousek

 

Výhercům gratulujeme!