Hledání: 20190915_Vyhodnoceni_VC_OSH_Prerov_MH_2019

Pro dotaz 20190915_Vyhodnoceni_VC_OSH_Prerov_MH_2019 jsme našli 2 707 výsledků.
AKCE -30 % s kódem
📅 Naplánujte
celý nový rok.

Využijte 30% slevu na všechny kalendáře!
Kód: Kalendare2021
Kalendare2021
oshprerov
Vyhodnocení VC OSH Přerov MH 2019
více  Zavřít popis alba 
  • 15.9.2019
  • 66 zobrazení
bele
ALB 286 - NASTAL ČAS NA ZMĚNU – VELKÝ VÝPRODEJ LEGRACE NA LÉTO :-D :-D :-D
POZOR - ČTĚTE NEJDŘÍV KOMENTÁŘ

Začíná doba květnových dnů, dovolených a dlouhých dnů v přírodě mimo počítač a možná i delší pobyt mimo Rajče. Než se tak stane, nabízím 3 okruhy pro uvolnění smíchových svalů , kde vítězí každý účastník, některý dokonce i vícekrát :-)

Všechny okruhy jsou značeny jako první, aby se to lépe pamatovalo :-) (Přání ichty)

1. OKRUH - VELKÁ RAJČATOVÁ SOUTĚŽ :-D :-D :-D
Kočka COCO uvádí 31 soutěžních příběhů kočiček s testem znalostí. Test je o ceny a vyhrává každý – Vyhodnocení soutěže a výhry jsou na posledním obrázku :-)

PŘÍBĚHY KOČIČEK
Psychiatři říkají, že KAŽDÁ ČTVRTÁ osoba má nějakou mentální poruchu. Takže pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, tak ten blbec jste Vy

ZÁVĚR: choďte do společnosti maximálně tří lidí
Kočičky s naším psychiatrem nekamarádí a jsou schválně ošklivé, aby vám jich nebylo líto

1. OKRUH - VELKÁ RAJČATOVÁ LOUPEŽ :-D :-D :-D
Je čas na změnu v dějinách Rajčete vytvořením nejvyššího počtu komentářů u jednoho alba. Zatím je maximum 4.260 komentářů a věřím, že se to dá při dobré vůli změnit.

MOTIVACE a CENA
Každý komentář (POST) v pořadí 500 – 1.000 – 1.500 – 2.000 – 2.500 – 3.000 – 3.500 – 4.000 – 4.500 a každých dalších 500 je veden jako POST DRŽITELE, který vyhrává CENU, která mu bude přiznána a bude zveřejněna v tomto albu s věnováním.

PODMÍNKA je vzhledem k administrativní náročnosti, že si každý Držitel POSTU toto své pořadí hlídá a oznamuje mi to v komentáři u obrázku BELPOINT

POZN.: 1 - V případě získání více POSTŮ jedním držitelem se tento držitel stává jedno až více významným, a tomu bude odpovídat i přiznané a zveřejněné ocenění

POZN.: 2 – Nebudeme malicherní, když se to nepovede, ale věřím, že to společně dokážeme

1. OKRUH – SOUTĚŽ O NEJ KOMENT :-D :-D :-D
31 příběhů kočiček je námětem pro 31 nejlepších doplňujících komentářů, kde vyhodnocení a ocenění bude provedeno na samostatném albu, které bude zpracováno po letní sezoně jako BONUS ÚČASTNÍKŮM VELKÉ RAJČATOVÉ SOUTĚŽE

BELPOINT :-D :-D :-D
Asi nejen já vnímám zmatky a nepřesnosti v příslušnosti k tzv. BELEKLUBU.
Z tohoto důvodu je utvořeno okénko BELPOINT, kde se
1) hlásí držitel POSTU z Velké rajčatové loupeže
2) přihlašuje se přihlášený zájemce o členství v klubu jednoslovným komentem „ČLEN“
3) možné místo pro oznamování akcí klubu jeho členům v budoucnosti, jako například termín případného podzimního setkání apod.
4) místo diskuse, osobních zpráv a dalších dnes neupřesněných potřeb :-)
více  Zavřít popis alba 
11 466 komentářů
  • květen 2007 až únor 2014
  • 21 768 zobrazení
  • {POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
ddmsteti
Ve dnech 9. 7. 2011 - 16. 7. 2011 probíhal letní sportovní tábor v Poslově mlýně v lokalitě Doksy. Souběžně se sportovním táborem probíhalo soustředění mažoretek Čiperek a soustředění kopané mladších a starších žáků.
Během tábora probíhala celotáborová soutěž o nasbírání co nejvíce poselských korun. Táborníci je získávali za zvládnutí soutěží, her, turnajů, ale i za férové chování, ochotu pomáhat druhým…. Po nasbírání deseti penízků si je děti chodily směňovat do obchůdku plného hraček a cukrovinek.
Po sobotním příjezdu do tábora probíhalo rozdělení do pokojů, ubytování a prohlídka areálu. V neděli ráno začal táborový program vycházkou do okolních lesů. Hned prvním úkolem bylo stavění příbytků z lesních stavebních prvků - větve, mech, šišky…. Protože jsme měli opravdu celý týden hezké počasí, nemohlo chybět koupání v poselském rybníku. Další dny pokračoval program bojovou hrou v lese, turnajem v kopané, pěším výletem do města Doksy, výlet parníkem a koupání v Máchově jezeře, turnaje v přehazované, "Hawai párty", sportovní olympiáda, volba Miss a Missák tábora, karneval a vyhodnocení nejhezčích masek, táborák, diskotéky, výlet na hrad Bezděz, jízdy na kolotočích na místní pouti….

Po celou dobu nám volné chvilky zpříjemňovaly mažoterky Čiperky svým vystoupením s hůlkami a pompóny.
Tento bohatý a pestrý program pro děti připravil zkušený tým vedoucích, a za to jim patří poděkování. Jsou to Radka Gurišová, Petr Guriš, Romana Horváthová, Vlaďka Svobodová, Hanka Matoušková, Radek Švejdar, Marcelka Struhová, Jiří Jakl a samozřejmě rodinní příslušníci, kteří nám pomáhali.
Za všechny spokojené děti a vedoucí, musím hlavně poděkovat městu Štětí za peněžní dotaci tábora a sponzorům: Mondi a. s. Štětí, papírnictví Linhart, cukrárna Novák, hračkářství ve Školní ulici, paní Gorolová, pan Kadlec, drogerie Běloubek, kteří nám zpříjemnili pobyt peněžními nebo věcnými dary.

Za tábor hlavní vedoucí Jaroslava Arazimová
Kategorie: cestováníděti
více  Zavřít popis alba 
  • červenec 2011
  • 2 215 zobrazení
jankov
Zpráva ze služby dne 17. 8. 2013
Vedoucí dne: kpt. Connor Kenway (Tomáš Zelinka)
Služební oddíl: č. 6
Jídelníček: snídaně – chlupatý chléb, čaj, mléko
oběd – polévka: vývar s drobením, hovězí guláš, těstoviny
večeře – přírodní kuřecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát
Program dne: Program po oddílech.
Vyhodnocení dne: Dnes ráno bylo na ostrově Janomajka o něco tepleji než včera. Celá pirátská posádka se probudila do krásného slunečného dne.
Dopoledne byla většina oddílů mimo tábor. V táboře se nacházely oddíly 13, 14, které ve vedení svých vedoucích vyráběly různé přívěšky a náušnice. Dále byl v táboře oddíl číslo 9, který pekl v pirátské kuchyni všelijaké koláče z mořských příšer.
Celý den se děti regenerovaly z včerejší olympiády. A tak byl program klidný a velmi prospěšný pro znovu nabytí energie dětí.
Odpoledne bylo slunečné s občasnými mraky, kterých bylo ale velice málo. Naše ovečky se pásly po táboře a vedoucí dne je neustále zásoboval čerstvými listy.
Večer proběhl Pirátský trh, kde si děti vydělávaly Jankovské koruny a kupovaly si různé drobnosti a sladkosti.
více  Zavřít popis alba 
  • 17.8.2013
  • 1 703 zobrazení
sifra
Soutěž ve vaření kotlíkového guláše
V sobotu 29.8.2015 se na hřišti TJ Sokol Tasovice uskutečnil III. ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše. Zúčastnilo se ho 18 družstev, a pro návštěvníky bylo připraveno více jak 180 litrů guláše. Podle odborné poroty nejlepší guláš uvařilo družstvo ZŠ Tasovice, druhé místo patří kuchařům Obce Tasovice a třetí místo obsadili "GÁBLÍCI". Nejlepší guláš podle názoru návštěvníků mělo družstvo TJ Sokol Tasovice. Jako nejsympatičtější družstvo-stánek podle návštěvníků byli vyhodnoceni "SOUSEDÉ Z HODONIC". Celá akce proběhla za velkého zájmu milovníků guláše; poděkování patří kolektivu pořadatelů celé akce pod vedením Petra Vašiny, a také všem družstvům, které návštěvníkům akce připravily krásné gulášové odpoledne
2.ROČNÍK 2014 http://sifra.rajce.idnes.cz/Soutez_ve_vareni_gulase_v_Tasovicich_2014_08_30
1.ROČNÍK 2013 http://sifra.rajce.idnes.cz/GULAS_FEST_V_TASOVICICH_2013_09_01
více  Zavřít popis alba 
  • 29.8.2015
  • 1 365 zobrazení
Obsah pokračuje za reklamou
Pokračujte dolů pro další obsah
zajimavostinabrdech
Sedmou Brdskou zajímavostí je pomníček letců bojového vrtulníku Mi-24. 18.11.1992 ve 12:42 došlo ke zřícení bojového vrtulníku Mi-24, kdy zahynula celá posádka, kapitán vrtulníku: kpt. Ing. Pecha Eduard, pilot operátor: por. Ing. Chmelan Vladimír a palubní technik: ppor. Pobořil Zdeněk. Skutečné místo dopadu je o 90 m dále v lese.
Celá smutná událost při které zahynuli tito tři mladí příslušníci československého letectva se odehrála dne 18.listopadu 1992 během cvičných střeleb ve VVP Jince. Startovali ve 12:25 z letiště Líně s úkolem letět po trati Líně - Mýto - Komárov - Hrachoviště a kurzem 210 k cíli. Po odpalu měli provést odval doleva na opakování zteče nebo odval doprava a zpět na základnu do Líní. Průběh střeleb však od začátku stěžovalo proměnlivé podzimní počasí kdy vrcholky brdských kopců byly v oblacích a střelby bylo rozhodnuto provést až po záletu počasí velitelem pluku. Co se odehrálo během letu a co posádky prožívala? Na to nejlépe poslouží přepis radi korespondence a popis převzatý ze stránek vrtulnik.cz:
V 11:46 startuje velitel pluku pplk. Jogl na opakovaný zálet počasí a vysazení řídícího střeleb na střelnici. Řídícímu létání pplk. Čajkovi oznámil, že může osádky poslat do vrtulníků. Vrcholky kopců byly ještě v oblacích. Celková pokrytost 6-8/8. Při příletu k letišti navázal spojení s kpt. Pechou a dal mu pokyn: "V případě, že by tam ještě byly ty kopce v oblacích, tak po vyhodnocení dáš řídícímu a 15 minut byste maximálně vyčkávali ve vyčkávacím, pak by to mělo vyhovovat." Pecha startuje ve 12:25. Ve 12:36 je před vyčkávacím. Ohlásil spodní základnu po trati 500-600 m a dohlednost 10-l5 km.
Po přechodu na kanál řídícího střeleb (TAXATOR) dostal pokyn od řídícího střeleb: "pokračujte ke mně, zvýšenou pozornost, tady v prostoru Hejláku vidím, že jsou nízké mraky, prolétněte mi to a pokud by to šlo, půjde další, pokud to nebude vyhovovat, vrátíte se." Pecha potvrdil a hlásil: "mám Hrachoviště, pokračuji k vám, vlevo ty kopce pravděpodobně jsou v tom, ty tam seděj." Let na bojovém rychlostí 200-220 km/h, výška 400m QFE letiště Líně. Ve 12:38 řídící střeleb: "zvýšenou pozornost tady, potom od betonu na cílovou plochu je to v pořádku." Pecha ohlásil, že na výšce 520m QFE letiště Líně to nepůjde: "na 520 Emila to nepůjde - zatím." Řídící střeleb: "je to jasný, povoluji na 30 m nad terénem, zvýšenou pozornost, turbulence a ty nízký mraky." Pecha ve 12:40 potvrdil a oznámil zteč cvičně. Řídící střeleb: "správně, cvičně." Ve 12:40:20 Pecha: "za betonem lze rozeznat ten bunkr, ale chodí sem takový ty nízký straty." Řídící střeleb: "pokud vám to nevyhovuje, proveďte návrat na základnu." Pecha: "rozumím, zatím pokračuji." Řídící střeleb: "správně, já vás vidím." Ve 12:40:48 Pecha: "Taxatore ale do leva na odval to nepůjde." Bylo to asi 500 m před terči. Řídící střeleb: "tak okruhem doprava jděte." Řídící střeleb neviděl, že by vrtulník začal zatáčet vpravo. Ve 12:41:00 Pecha: "jsem v tom, stoupu nahoru a půjdu ARK 0." Řídící střeleb: "správně, intenzivně stoupejte na 11, potom mi ohlašte." Pecha: "rozumím a nejde to." 36 sekund bez korespondence.
Ve 12:41:43 Pecha s výrazně vystupňovaným napětím: "Taxatore jsme v prdeli!" Řídící střeleb: "jak to ?" Po 6 sekundách Pecha: "nezvyklá poloha" a od té doby bylo zaklíčováno. Řídící střeleb: "to snad ne, tak srovnejte to!" Po 5 sekundách poslední korespondence Pechy: "jdeme po hlavě dolů!" Po 45 sec. volá řídící střeleb Pechu ale bez odezvy.
Dopad asi 300 m od řídícího střelby nebyl zaregistrován.
Před vlétnutím do oblačnosti rychlost 220 km/h, výška 400 m QFE letiště Líně. 80 sekund před přerušením záznamu přechází vrtulník do pravého náklonu 10°, po 5 sekundách je srovnán a následně během 13 sekund přechází do levého náklonu 40° s podélným sklonem 17°. Kolektiv 10-11°, rychlost klesá na 140 km/h a znovu během 7 sekund narůstá na 200 km/h. Potom pilot rovná náklon až na 2° vlevo a současně přitahuje až na + 20°, + 38° s náklonem vlevo 10-13°. Rychlost klesá během 13 sekund na nulu, vrtulník stoupá (během 33 sekund nárůst výšky 350 m). Následuje prudké sklápění přídě na 45° dolů s náklonem 60° vpravo a otáčením. Pilot s nulovou rychlostí srovnává náklon na 6° vpravo, intenzivně přitahuje za 5 sekund vrtulník opět do + 4°. V této chvíli dochází k prvním nárazům nosného rotoru do koncového nosníku. Během 30 sekund dochází k oddělení zadní části ocasního nosníku od trupu. Vrtulník padá zcela neovladatelný, během intenzivního otáčení a prudkých změn náklonu a sklonu vznikají extrémní setrvačné síly, které způsobují zranění osádce a neumožňují nouzové opuštění.
Hlavní a bezprostřední příčinou události byl pád do nezvyklé polohy po vlétnutí do oblačnosti a nezvládnutí pilotáže kapitánem vrtulníku. Tím bychom mohli tuto smutnou událost uzavřít. Letectví a zvlášť to vojenské je nesmírně náročné a tyto smutné události k němu bohužel patří.
Musíme se však na závěr zmínit i o neštastné devítkové sérii Mi-24V. V Československém letectvu létaly tři stroje této série trupová čísla 0927,0928,0929. Téměř o šest později 10.listopadu 1998 tragicky havaroval druhý z této série 0928. K této události došlo rovněž po vlétnutí do oblačnosti kdy pilot přímo ohlásil problém s gyrovertikálami. Vrtulník havaroval u Slatinic a stálo to život čtyř letců. Podobný problém měla údajně i třetí 0927 od roku 1993 létající na Slovensku. pilotům se tuto situaci podařilo se štěstím zvládnout. Vyšetřovací komise vždy konstatovala chybu posádky ale bylo tomu opravdu tak? To už se asi nedozvíme. Nikdy bychom však na oběti tzv. devítkové série neměli zapomenout.
V místě dopadu vrtulníku 0929 ve VVP připomíná tři jeho členy posádky pomníček. Dnes je v uzavřeném prostoru, je však navštěvován pravidelně jak kamarády, rodinou tak i turisty, kteří tento krásný kout naší krajiny načerno navštěvují. Po zrušení VVP Jince pak bude moci kdokoli přijít poklonit se památce kpt.Eduarda Pechy, por.Vladimíra Chmelana a ppor.Zdeňka Pobořila. Vzpomínat na ně a připomínat si jejich oběť pro republiku však můžeme kdekoli a kdykoli. Nikdy nezapomeneme!!!
Zdroj: Pomníky letců.
více  Zavřít popis alba 
  • 12.2.2015
  • 1 317 zobrazení
fotovranik
Zlínská oblast ČJF a společnost HYJÉ - koně Zlínského kraje, o.p.s. Pořádala Jezdecký galavečer s vyhodnocením XII. ročníku středomoravské jezdecké ligy na zámku v Holešově
více  Zavřít popis alba 
  • podzim 2011
  • 1 228 zobrazení
hcbb
  • 11.1.2020
  • 1 196 zobrazení
jankov
Dnes ráno jsme vstávali o čtvrt hodinky dříve, abychom se důkladně připravili na start čtvrté etapy celotáborové hry, která nesla název „Ztraceni v Egyptě – Po stopách papyru mrtvých“.
Už na snídani se děti rozdělily do svých barev a v devět vyrážely první skupiny na tradiční hvězdicový pochod. Na děti čekaly dva okruhy v celkové délce devatenáct kilometrů.
Děti během celého dne prošly pět stanovišť - vykopávky, tekuté písky, stavba pyramid, lesní golf a faraonova lanová dráha.
Všechny oddíly barev se zdárně a bez úhony vrátily zpět do tábora.
Na večerním nástupu proběhlo slavnostní vyhodnocení olympijského klání, na kterém byly předány medaile těm nejlepším sportovcům. Tímto byla též ukončena táborová olympiáda.
Zítra nás čeká oddílový program dle uvážení našich skvělých oddílových vedoucích.
více  Zavřít popis alba 
2 komentáře
  • 21.8.2017
  • 1 211 zobrazení
ltdraj
Poslední hry, balení, k večeři kuchařova pomsta. Kvůli dešti vyhodnocení etapovky v krytých prostorách.
Toto je poslední album z letošního pirátského tábora. Děkujeme Vám za přízeň a příští rok se těšíme na II. turnuse. Tým z Ráje.
více  Zavřít popis alba 
  • 12.7.2018
  • 1 121 zobrazení
sifra
VINAŘSKÝ TUFR, kulturní, vinařská, folklórně laděná akce, se uskutečnila v pátek 17.5.2013 od 17.00 v sále a přísálí kláštera v Tasovicích. Kulturní program byl opět velmi bohatý. Se svým programem vystoupily děti z Mateřských školek v Tasovicích a v Hodonicích a také žáci tasovické pobočky ZUŠ Hrušovany nad Jevišovkou. Hudební program obstaral pěvecký soubor Mužáci z Tasovic, který zde oslavil rok vystupování na veřejnosti. Po celý večer k poslechu i k tanci vyhrávala cimbálová muzika Antonína Stehlíka. Akci navštívilo 280 návštěvníků a k degustaci bylo připraveno celkem 180 vín místních vinařů. V rámci akce bylo také vyhodnoceno Putování po tasovickýchch sklepech, které se uskutečnilo 4.5.2013. Akci pořádala TJ Hodonice a poděkování patří všem, kdo se na ní podíleli; především hlavním organizátorům Ivanu Bohátkovi a Jiřímu Sedlářovi
FOTO MUŽÁCI: http://muzaciztasovic.rajce.idnes.cz/Tufr,_17.5.2013
2012 http://sifra.rajce.idnes.cz/2012_05_18_VINARSKY_TUFR
2011 http://sifra.rajce.idnes.cz/Tasovicky_TUFR_2011_05_20
více  Zavřít popis alba 
  • květen 2013
  • 1 110 zobrazení
mysticsmile
Husí slavnosti pokračovaly hned druhý den dalším skvělým programem. Z Masarykova náměstí se linuly řízné tóny kapely Papaya Band, jež dopoledne zopakovala repertoár ze sobotního večera v letním kině.
Já jsem to v neděli 23. září dopoledne vzal obloukem přímo směr areál Husích slavností kolem již obležených krámků v parku do amfiteátru letního kina. Počasí bylo o hodně lepší a slibovalo celý den bez deště. Na jevišti právě koncertovala dětská rocková kapela Kaštánci. Pocházejí z nedaleké Horní Lhoty a vede je Jana Pernicová. Zahráli skvěle, jen zvuk byl občas zbytečně silný a zpěv se ztrácel. Což ovšem není vina muzikantů, ale techniky. Zřejmě si zvukaři mysleli, že je obecenstvo hluché. Ale hudba šlapala skvěle. Když jsem rozbaloval stativ, abych pořídil krátký film, spustili Myší příběh a pak jeden hit za druhým. Kytarista Filip Souček zazpíval známou Okno mé lásky (Olympic 1980), pak zazněla jejich vlastní Prázdniny. Martin Štěpánek překvapil přednesem písně Halelujah kanadského básníka, prozaika a písničkáře Leonarda Cohena (1934). S touto baladou soutěžil vloni na Československo má talent. Český text si složili Kaštánci sami. A zněly další pecky V peřinách, Katapult, od Arakainu Zimní královna. Slunce proráželo mezi mraky, oteplovalo se a s tím pomalu přibývalo publika. Plný kotel je pro každou kapelu nejlepší odměnou. A Kaštánci si přízeň publika právem zasloužili. Návštěvníkům poděkovali další smrští bigbítu. Hlupák váhá, Osmý den od Olympiku a jako poslední Kaštánci zahráli Hej, no tak hrej!
Asi za půl hodiny se ujal slova opět Petr Janoušek: „Vítejte na pokračování programu Husích slavností v Boskovicích, které probíhají za účasti hlavních organizátorů Kulturních zařízení města, Základní organizace Českého svazu chovatelů a Města Boskovice. Vítám mezi námi dětský národopisný soubor Borověnka při Domě dětí a mládeže v Boskovicích.“ Děti za doprovodu vlastní živé muziky předvedly krátké roztomilé pásmo Řemesla. V programu představily dávno zaniklé profese, které byly kdysi úplně běžné a lidé se jimi dovedli skromně živit. Soubor pracuje pod vedením Aleny Stloukalové, Báry Faltýnkové a Andrei Staňkové již dvacet let.
Na jevišti se začali připravovat muzikanti Boskovické kapely. A protože dechovku jsem komentoval v prvním dílu, vydal jsem se na prohlídku celého areálu. Hned na horní cestě měla stanoviště Ing. Jitka Slámková s Jezdeckým sdružením. Dva koníčci trpělivě vozili děti sem a tam. V obležení nejmenších byla improvizovaná kovárna, kde si prckové mohli zazvonit na okrasná cingrlátka. Blížilo se poledne, zašel jsem na galerii Zámeckého skleníku zhlédnout situaci v sále. Všude to vonělo husími specialitami a všechny stoly byly obsazené. Pořídil jsem z okna dva snímky a spěchal dál, abych stihnul zmapovat aspoň něco. Hned u vchodu do areálu učila Blanka Matušková děti vyrábět drobné dárečky a plést košíky. Venku u nafukovacího mostu kejhaly v kleci dvě kusy. Snad aby hlásaly, že jsou zde každoroční slavnosti. Pak jsem sestoupil prudkým kopcem na prostranství za Muzeem Boskovicka. Zde tradičně probíhá dvoudenní okresní výstava drobného zvířectva. V dlouhých řadách klecí byli k vidění nutrie, holubi, králíci, slepice, kohouti, krocani ve všech možných exemplářích. Musel jsem uznat, že výstava je letos mnohem větší. Však také přesahovala hranice okresu. Což mi potvrdil předseda pan Jiří Musil: „Je zde 72 vystavovatelů, 220 králíků, 80 voliér drůbeže, 130 holubů.“ Jednatel Radek Blažek k tomu dodal: „Každým rokem je výstava větší, přibývá plemen. Město pro nás uvolňuje jistou finanční částku, která je zde opravdu vidět. A navíc děláme prospěšnou činnost pro občany. Děkujeme!“
Ve volné chvíli před slavnostním předáním cen jsem zašel vedle do školní zahrady, kde se děti vozily na ponících. Hodná zvířata byla k neutahání. Navštívil jsem též zadní chodbu Muzea Boskovicka, kde byla malá výtvarná dílna pro děti a výstava Památky očima mladých. V levé křídle přízemí jsem několika zájemcům ukázal nedávno otevřenou výstavu Inspirace k vidění krásy. Před budovou rezidence bafaly naleštěné stabilní motory a traktory. Některé stroje mají skoro sto let a stále bezchybně pracují. Zde je vidět um dělníků a techniků především v období mezi válkami. SOŠ a SOU André Citroëna zde kromě těchto exponátů vystavovaly též nové moderní francouzské osobní vozy. A nad historickou expozicí byly k vidění ryze současné mohutné traktory a kombajn New Holland autorizovaného dovozce Agrotechnic Moravia a.s. Olomouc.
Blížila se patnáctá hodina a s ní vyhodnocení okresní soutěže chovatelů. Vrátil jsem se tedy za Muzeum Boskovicka. „Vážení hosté, vážení chovatelé,“ spustil z plných plic jednatel ZO Boskovice Radek Blažek. „Dovolte mi, abych ukončil okresní soutěž a vyhlásil výsledky. Vítám starostu Boskovic Ing. Jaroslava Dohnálka, místostarostku Ing. Jaromíru Vítkovou a předsedu Okresní organizace Blansko Ing. Krále. Ten přednesl výsledky soutěže: „Dovolte, abych vás pozdravil jménem Okresní organizace českého svazu chovatelů. Děkuji všem členům ZO Boskovice za uspořádání této akce, dále členům z Blanska, Letovic a Lysic, kteří s organizací též pomohli. Děkuji zástupcům města Boskovice, kteří nad výstavou převzali záštitu, za nezištnou finanční pomoc a také Kanceláři hejtmana Jihomoravského kraje. Všechno zde máme díky příspěvkům nové, což ocenili i posuzovatelé a konstatovali, že tak kvalitní zvířata jinde nemají. Před čtrnácti dny jsme přivezli z celostátní výstavy mladých králíků a mladé drůbeže z Hodonína jedenáct čestných cen, což je historický úspěch našeho chovatelství. Okres Blansko má v současné době jen jedenáct základních organizací. Sedm jich máme zde. Letovice a Boskovice obsadily všechny tři odbornosti. A nyní výsledky kategorii králíků. Čtvrté a páté místo ZO Rájec Jestřebí – 0 bodů. Stejné Blansko – 0 bodů. Třetí Letovice - 1127,5 bodu. Druhé Lysice – 1129 bodů. Vítězem je ZO Boskovice – 1130 bodů.“ Předseda ZO Boskovice pan Jiří Musil pak převzal od starosty Ing. Jaroslava Dohnálka pohár. A pokračoval Ing. Král: „V soutěži holubů startovalo šest ZO. Poslední šesté Blansko – 0 bodů. Páté Letovice 745 bodů. Čtvrtá ZO Sloup – 751 bodů. Třetí loňský vítěz Olešnice – 1120 bodů. Druhé Boskovice – 1120 bodů a tři čestné ceny. První ZO Sebranice 1123 bodů.“ Předseda tamní organizace převzal z rukou místostarostky Ing. Jaromíry Vítkové pohár pro vítěze. Poslední odborností je drůbež. Opět Ing. Král: „Sedmé Lysice – 0 bodů. Šesté Sebranice – 278,5 bodu. Pátý Rájec Jestřebí – 830 bodů. Čtvrté Blansko – 840,5 bodu. Třetí Letovice – 847,25 bodu. Druhá loňský vítěz Olešnice – 850 bodů. První ZO Boskovice 857,25 bodů.“ Pan Jiří Musil pak převzal od Ing. Jaroslava Dohnálka druhý pohár. Tím vyhodnocení skončilo. Ing. Jaroslav Dohnálek: „Děkuji za pozvání na vyhodnocení, jsem zde již po několikáté. Je vidět Vaše úsilí a práce na výstavě. Já tomu nerozumím, mně se líbí všechna zvířata a dal bych jim plný počet bodů. Děkuji za Vaši práci, výstava k tradici Husích slavností patří. Přeji vše dobré, chovatelské úspěchy a hodně vítězství.“ Ing. Jaromíra Vítková se přidala: „Děkuji za výstavu a Vaši průběžnou práci. Studovala jsem toto zaměření a vyrůstala v tom. Je to každodenní péče, starost. Pro dnešní děti je to zajímavé. Někteří ani neví, jak domácí zvířata vypadají. Blahopřeji všem za ocenění. Děkuji.“
Protože zde vše skončilo, přesunul jsem se opět do amfiteátru letního kina. Ve spěchu jsem se zastavil u flašinetáře Jindřicha Holečka, jenž otáčením kliky navozoval pravou trhovou atmosféru. Z jeho přístroje se právě linula melodie ze známého filmu Přednosta stanice. Dostat se pak k pódiu bylo nadlidské úsilí. Připadal jsem si „proti všem“. Lidé se právě hrnuli z ukončeného koncertu Jakuba Smolíka a podle těch davů musel mít hlediště nabité.
Na jevišti se vše počalo chystat k vyhlášení soutěže o nejlépe připravená husí játra. Mikrofonu se naposledy ujal Petr Janoušek: „Startovalo osm restaurací, vyhlásili jsme tři nejlepší. Prosím na jeviště starostu Ing. Jaroslava Dohnálka, místostarostu Blanska - kandidáta na hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Jiřího Crhu a generálního ředitele Argus, spol.s.r.o Praha pana Karla Murína.“ Ing. Jaroslav Dohnálek: „Krásné nedělní odpoledne jsme ve finále. Jsem rád, že to celé vyšlo a že Husí slavnosti mají svou tradici. Děkuji pořadatelům, Vám za účast a jistě se již všichni těšíme na jubilejní desátý ročník. Krásný podvečer a vše dobré.“ Ing. Jiří Crha: „Jen doplním, že Váš pan starosta je na kandidátce se mnou. Chci Vám poblahopřát za krásnou akci. Dnes je to již regionální záležitost. Husí slavnosti si zaslouží podporu. Hezký večer.“ Karel Murín: „Děkuji zástupcům města Boskovice, že zde naše společnost může již podruhé trávit krásné dva dny, něco pro to udělat. Čeká nás desátý jubilejní ročník, opět zde budeme jako generální partner. Hodně zdaru a krásný návrat domů. Nashledanou, děkuji.“
A jak soutěž v přípravě husích jater dopadla? Třetí bronzovou příčku obsadila Restaurace Eden, stříbrná byla Slávie u nádraží a pochoutku nejlépe připravili kuchaři nové restaurace Pod zámkem. Cenu a živou husu převzal majitel pan Bohumil Hauzar.
A byl konec celé dvoudenní parády. Petr Janoušek ještě poděkoval sponzorům: „Jsou to firma Stavkom, spol.s r.o., Maxprogres, s.r.o., Argus, spol.s.r.o., Itab Czech republic, s.r.o., SKS, s.r.o., Pivovar Černá Hora, Agrotec Moravia a.s., Vyšší odborná škola Boskovice, Listy regionu, Rádio Petrov.“
Program dvoudenních Husích slavností důstojně zakončila kapela Brouci (Revival Beatles). Mají za sebou 800 úspěšných koncertů po celé Evropě. Ve všem kopírují originál. Používají i dobové kostýmy. Vystupovali ve Španělském sále Pražského hradu za účasti presidenta. V Polsku na festivalu Revivalových kapel získali první místo. Účinkovali při otevření Sazka arény a Palládia v Praze.
Na samý závěr je třeba poděkovat všem, jak již zaznělo, ale především Kulturním zařízením Boskovice za skvělý výběr účinkujících po oba dva dny. Každý návštěvník si mohl vybrat dle svého gusta.
více  Zavřít popis alba 
  • 24.9.2012
  • 1 114 zobrazení
jankov
Zpráva ze služby dne 14. 8. 2013
Vedoucí dne: cap. Jack Podparou (Martin Kaiser)
Služební oddíl: č. 16
Jídelníček: snídaně – medové máslo, pečivo, chléb, čaj, mléko
oběd – frankfurtská polévka, plněné bramborové knedlíky, zelí
večeře – krupicová kaše barvy modré
Program dne: Celá táborová posádka se účastnila Letních Jankovských olympijských her
Vyhodnocení dne: Po chladnější noci jsme se probudili do krásného slunečného dne, podmínky pro sportování byly naprosto ideální.
Po slavnostním zahájení se táborové osazenstvo rozdělilo do jednotlivých družstev, ve kterých děti reprezentovaly své barvy.
Dopoledne bylo věnováno individuálním sportům. Soutěžilo se v následujících disciplínách: skok do dálky, hod kriketovým míčkem, plavání, šplh. Všichni ze sebe vydali to nejlepší, vždyť byli mohutně hecováni svými vedoucími a kamarády z družstev.
V odpoledních hodinách začali Jankováci soutěžit ve skupinových disciplínách: divácky velmi atraktivní přetah lanem, střelba na branku, běh družstev s duší (z traktoru).
Byli jsme svědky mimořádných výkonů. Děti si otestovaly své fyzické schopnosti a psychickou odolnost. Jejich snažení bylo zaznamenáno na kamery.
Večerní nástup byl věnován především vyhodnocení jednotlivých disciplín. Nejdříve těm individuálním, poté skupinovým, které budou započítány do CETEHu. Dočkali jsme se několika překvapujících výsledků, kdy i družstva bez největších chlapců ze 16. a 14. oddílů dosáhla skvělých výsledků. Rozhodčí kvitovali skvělý přístup soutěžících, ti naopak nestrannost a spravedlivost sudích.
více  Zavřít popis alba 
1 komentář
  • 16.8.2013
  • 1 066 zobrazení
welsanekjizbice
pondělí - dopoledne první jízdy na koních, stavění bunkrů v lese, odpoledne zdobení perníčků, divadelní dílna a hraní scének na zadaná témata
úterý - dopoledne prší a tak ho trávíme venku pod střechou se skupinovými hrami - ochutnávačkou a smyslovými hrami, před polednem sportujeme na jizbickém hřišti a hned po obědě vyrážíme na koupaliště, odkud budeme postupně vyjíždět na koních, navečer hledání kešek a plnění úkolů v lese po skupinách
středa - dopoledne jízdy na koních, odpoledne koupaliště a večer koňská teorie a testy
čtvrtek - dopoledne jízdy na koních, hry v lese a na hřišti, odpoledne keškování s úkoly, dort - oslava narozenin, navečer výtvarná dílna s pohádkou, zábavná a naučná hra obal si svůj řízek, kydání hnoje, dvd pohádka a noční bojovka
pátek - celodenní výlet do ZOO Chleby
sobota - jízdy na koních, koňský maraton s osmi stanovišti v lese nám bohužel narušil silný vítr a déšť, takže jsme ho improvizovaně přesunuli na zahradu k centru, karneval s vyhodnocením nejlepší masky
více  Zavřít popis alba 
  • červenec 2015
  • 1 113 zobrazení
vcelojedi
Letní tábor je za námi
Od 30. června do 13. července 2019 se stalo Tiché údolí (přírodní památka Na Ostrově u Nemíže) domovem 29 dětí z Podblanicka i okolí. Probíhal zde letní tábor mladých ochránců přírody na téma Hobit.
Mimo celotáborové hry na téma Hobit, která byla zakončena náležitou bitvou se skřety, zažily děti noční hlídky, vícedenní výlet i tradiční souboj se skauty. Většina času stráveného ve venkovním prostředí přispěla ke zdravému trávení volného času dětí o prázdninách a pohybové aktivity prospěly jejich fyzické zdatnosti. Mimo to se děti staraly o zajištění běžného chodu tábora - např. pravidelné služby v kuchyni, příprava dřeva na táboráky nebo výběr her na večerní činnost.
Vícedenní výlet zavedl děti do Kácova, odkud pokračovaly do Zruče, kde navštívily hřiště, zámek a přespaly na rozhledně Babka. Druhý den čekala táborníky cesta do Vodního domu spojená s koupáním. Jako odměna po namáhavé cestě byla připravena návštěva poutě na Hrádku a vzájemné poměření sil s vlašimskými skaty v Měsíčním údolí. Zajímavé hry, které nachystali skauti, se vryly do paměti každému táborníkovi, stačí se na ně jen podívat: http://jugger.cz/ a Gaga Ball.
Mimo celotáborové hry na téma Hobit, nechybělo ani vypouštění uzdraveného zvířete zpět na svobodu. Tentokrát na svobodu vylétl z rukou táborníků mladý puštík obecný a Záchrannou stanici pro živočichy ČSOP Vlašim dětem představil její vedoucí Petr Švingr. Smysl tréninku zvířat v paraZOO ukázala dětem Radka Buková - ošetřovatelka a trenérka zvířat v paraZOO, která pro samotné ukázky trénování neváhala použít každého účastníka tábora včetně vedoucích.
Závěr tábora se nesl v duchu vyhodnocení celotáborové hry, předání zasloužených odměn dětem a úklidu tábora. Poděkování patří za sponzoring firmě BAKKER, s.r.o., dále rodičům za materiální podporu a všem, kteří přispěli ke zdárnému průběhu letního tábora mladých ochránců přírody ČSOP Vlašim v roce 2019.
více  Zavřít popis alba 
  • léto 2019
  • 1 174 zobrazení
mariess
PONDĚLÍ - Úspěšně jsme zahájili první táborový den. Hned ráno jsme si složili mapu světa a zopakovali jednotlivé kontinenty, které během našeho dobrodružství poznáme. Dopoledne jsme se věnovali s Katkou a Ondrou angličtině a někteří z nás si malovali závěsný talíř v keramické dílně Milušky Pomijové, ostatní vyráběli pod vedením Martiny černošský náhrdelník a jednoduchý hudební nástroj či slušivý náramek. Po výborném obědě nás čekalo rozdělení do čtyř týmů (názvy jsme si vymýšleli sami!): Evropané, Prdeláči, Pompeje a Husité, a při soutěžích a pohybových hrách jsme získávali body a dobývali jednotlivé světadíly. Nejlépe se dnes vedlo Evropanům, ale to je teprve začátek:) Zítra pokračujeme!
PS: Asi jste si stihli všimnout, že na táboře letos dobýváme i skákací hrad, zapůjčil nám ho SMO Bukovská voda a děti si ho ve chvílích volna opravdu užívají.
ÚTERÝ - Jaké bylo? Dopolední angličtina, při které se děti letos opravdu snaží a lektoři je nestačí chválit:), další tvoření s Jarmilou, Martinou i Miluškou v dílně. Odpolední klání mezi jednotlivými týmy o vlaječky, kterými získáváme nová území ve světě. Na hrázi rybníka Velký jsme si na odreagování dali hru "kyselý ksicht" (děti vám ji určitě vysvětlí a můžete si s nimi zahrát), hod na cíl, chůzi po skoro-kladině a poznávali jsme potraviny dle chuti. Na základně nás pak čekala sladká i zdravá svačina a také všemi oblíbený skákací hrad.
STŘEDA - Dnes jsme se všichni těšili na výlet do Pelhřimova. A nenechali jsme si ho zkazit ani příliš vysokými teplotami. V pětipatrovém Muzeu rekordů a kuriozit jsme obdivovali různá česká NEJ- (největší botu, nejmenší hrací karty, nejdelší vánoční prskavku, obří zámek z čokolády atd.), některá nás naopak dost pobavila (největší zubní kartáček, největší pletená čepice nebo pyžamo, do kterého se prý nacpalo 98 dospěláků!) a dokonce jsme se pokusili některé rekordy překonat, ač neúspěšně. Využili jsme měřič síly, frňákoměrku, pažoměrku i lebkoměrku. Odtud jsme se přesunuli do sklepení na strašidla a pak jsme ještě zavítali do pelhřimovského pekla. I když někteří z nás byli obezřetní a dali přednost pevné země pod nohama než temnému podzemí. Dále bylo nezbytné uspokojit naše bříška, takže vyzbrojeni zmrzlinou nebo ledovou tříští (rodiče prominou) jsme se vydali na oběd do rodinné restaurace manželů Zachových. Ti nás pohostili vynikající polévkou a ještě lepším řízkem s bramborem, tečkou byl pak lahodný meloun. Mňam! Pro děti pak nastala nejlákavější část výletu - ROZCHOD po skupinkách po obchodech s cílem "něco si koupit". Dopadlo to dobře, spokojeni byli nejen obchodníci, ale zejména my, protože děti se vrátily v plném počtu. Po návratu do K. Řečice jsme se odměnili zaslouženým odpočinkem u filmu a pochutnali si na domácích buchtách od maminek a babiček. Moc děkujeme! K večeru jsme se přesunuli na školní dvůr, kde jsme si opekli buřty a díky "Mistru Šenymu" jsme si mohli zazpívat u kytary. Po příjemném posezení jsme si rychle přichystali pelíšky na noc a vydali jsme se směrem k rybníku "Šlechťák", protože tady byl start STEZKY ODVAHY. A nebyla ledajaká! Šli jsme po světýlkách, plnili jsme úkoly, čelili jsme chrochtajícím prasatům (i když?) a jiným roztodivným zvukům a těšili se do cíle. Zvládli jsme to všichni! Někdo úplně sám, jiný ve dvojici s kamarádem. Domníváte-li se, že jsme byli znavení a ospalí, máte pravdu, nicméně ve družině řada z nás ožila a nějak se nám nechtělo spát... A tak až když odbila na řečické věži půlnoc, ukládali se ke spánku i poslední vytrvalci.
ČTVRTEK - Budíme se tak nějak postupně od 6.30 hod, vylézáme ze spacáků a vítáme nový sluníčkový den. Snídani si dopřáváme venku, kdy je ještě příjemně. Dopoledne se vrháme do tajů angličtiny a také vytváříme originální trička technikou "sypaná batika". Po obědě jsme navštívili místní soukromé muzeum rodiny Adámkových ve mlýně a věřte, že je na co se dívat! Pan mlynář nám vyprávěl nejen o historii řečického mlýna, ale i o našem zámku, připojil zajímavosti ze světa řečického sportu a nakonec nám ukázal spoustu domácích zvířat, která zde chovají. Prostě prohlídka byla jedna báseň, děkujeme!
Odpoledne jsme se ještě utkali ve vodní balónkové bitvě, přesunuli jsme se do Austrálie a zahráli si na klokany a pak kóóónečně přišla chvíle, kdy byl nafouknut skákací hrad. Ale to už jsme byli hodně unavení, takže jsme byli rádi, že se začínali trousit první rodiče. Zítra na viděnou!
PÁTEK - Dnes dobýváme Ameriku, hrajeme si na indiány, dotváříme vlastní fotky do podoby indiánské, zdobíme se čelenkami a místo Anetek, Janiček, Honzíků a Toníků zde máme jen Zářící hvězdu, Rychlého geparda, Malého medvěda, Tančící oblak aj. Při angličtině rozšiřujeme slovní zásobu a pouštíme se i do obtížnějších slovních her. Po obědě si dáváme polední pauzu s Karlíkem a továrnou na čokoládu (snažíme se tak vyhnout největšímu pařáku) a pak už se naše čtyři týmy utkají s hasičskými stříkačkami v těžkém boji o "sestřelení" nepřítele pomocí hadice a vody. Jde nám to výtečně, a tak na konci jsme mokří beze zbytku všichni. Protože se naše putování po světě blíží k cíli, nezbývá než vyhodnocení a předání pamětních medailí s kotvou uprostřed. Kapitáne, plavba jest u konce, tak snad za rok AHOJ!
více  Zavřít popis alba 
  • srpen 2015
  • 1 123 zobrazení
mistrking
Zde najdete útoky od startovního čísla 71. a vyhodnocení.
Kategorie: lidésportzábava
více  Zavřít popis alba 
  • 5.10.2019
  • 1 048 zobrazení
sifra
Kdo přišel v pátek 3.6.2016 do kulturního domu v Hodonicích rozhodně nelitoval. Mimo degustace 287 vzorků vín místních malovinařů mohli návštěvníci okoštovat historické kulinářské speciality vztahující se k našemu regionu v podání Milušky Mitregové. Začínali jsme od 17.00, kdy se představily se svým tanečním vystoupením děti MŠ Hodonice a MŠ Tasovice. Následovala přednáška o historii zarážení hory v naší oblasti v podání Milušky Mitregové. Od 19.00 tančil na pódiu kulturního domu folklórní soubor při TJ Hodonice -TULIPÁNEK. Svým zpěvem obohatily program akce pěvecké soubory SOUSEDÉ, MUŽÁCI Z TASOVIC I. a MUŽÁCI Z TASOVIC II., podporováni tanečním vystoupením místních verbířů. Na závěr akce se konala taneční krojovaná promenáda. K tamci a poslechu hrály cimbálové muziky "VELTLÍNEK" A "DENÁR". Součástí akce bylo také vyhodnocení "PUTOVÁNÍ PO TASOVICKÝCH A HODONICKÝCH SKLEPECH" za účasti krojované družiny, vedené starosty obcí Hodonice a Tasovice. Vinařský Tufr 2016 uspořádala TJ Hodonice ve spolupráci se SPOLKEM VINAŘŮ SV. KLEMENTA
FOTO JARDA KUBÍK http://www.hodonice.cz/fotogalerie/2016-2/nggallery/fotogalerie-2016/2016-06-03_tufr
SPOLEK VINAŘŮ NA FACEBOOKU https://www.facebook.com/vinarisvklementa/?fref=photo
Více na : http://spolekvinaru.cz/
více  Zavřít popis alba 
  • 4.6.2016
  • 1 032 zobrazení
lenkatatobity
  • 8.10.2011
  • 987 zobrazení
petruno
Dětský den se velmi vydařil, počasí a a vedení akce pod taktovkou sdružení přatel školy http://www.zsms-dlouhatrebova.cz/akce-skoly/ si zasluhuje 1*. Na začátek ukázka vodní zachranné služby ČČK http://www.pastviny.org/Fotky/Alba , ukázky možných zachranných akcí při topení osob s projížďkou na motorovém člunu po Pastvinské přehradě nebylo jen zábavou ale i cenným zdrojem poučení od povolaných. Díky vřelému přístupu našeho kapitána si děti měli možnost vyzkoušet jak se řídí záchranářský člun. Domnívám se že si to budou pamatovat hodně dlouho, ne každý dostane takovou příležitost. Následovala ukázka a praktické vyzkoušení první pomoci při úrazech, utonutí a oživování osob v bezvědomí. Největší vědomosti v první pomoci prokázala z naší oranžové skupiny Adélka. Hned nato měla být ukázka HZS Žamberk, tu naše skupina bohužel nestihla, díky možná i zajímavějšímu ježdění na člunu po přehradě. Následoval přejezd na hráz Pastvinské přehrady / poslední postavená zděná hráz u nás/. http://www.pla.cz/planet/public/vodnidila/prehrada_pastviny.htm prohlídka a výklad historie ze stavby hráze. Vlastní těleso hráze jsme měli možnost prohlédnou ze všech stran. Nejzajímavější byla ovšem byla prohlídka vnitřní chodby, 19m pod úrovní stávající hladiny. Průvodce ochotně odpovídal na naše otázky. Závěrem jsme navštívili i strojovnu s vlastní turbínou a 3 MW generátorem. Po vyšlapání 150 schodů ze dna hráze, oběd v podobě opečených buřtů, párků a klobás, přejezd autobusem do Klášterce nad Orlicí. Následovala pěší tůra údolím Divoké Orlice s plněním zadaných úkolů. Malá zastávka u Pašerácké lávky a dokončení posledního úkolu. Cíl a vyhodnocení splněných úkolů byl na Zemské braně http://www.orlickehory.net/mista/zemskabrana.htm Každý kluk dostal postavičku Gormita a dívenka vlídnější figurku odměnou za splnění úkolů. Dětský smích, radost z pobytu v přírodě mezi kamarády nás provázel po celý den. Výlet nebyl jen radosti ale i poučení, zvláště díky vodní zachranné službě ČČK Pastviny. Cestou domů dostali všichni pozvání na zmrzlinu do cukrárny v Dlouhé Třebové. Lituji Patrika a Ondru máma jim výlet zakázala, ostatní děti si budou ve škole vyprávět zážitky a kluci budou mimo. Nezbývá než poděkovat tvůrcům tak zajímavé a poučné akce. Pro porovnání podle mě nejhezčí přehrada u nás je Les království nedaleko Dvora Králové. http://www.ivo-turista.kvalitne.cz/leskralovstvi.htm Někdy příště ahoj Petr
více  Zavřít popis alba 
  • jaro 2011
  • 998 zobrazení
mysticsmile
Zimní stadión Červená zahrada v Boskovicích je využíván po celý rok. I když zde zrovna neprobíhají urputné boje Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína či Okresní soutěž Žďáru nad Sázavou v ledním hokeji. V letních měsících tady prohánějí puk InLine hokejisté na zcela nové ploše. I jejich sezóna pro letošek skončila a přesto zde o minulém víkendu byl provoz jako na Václaváku. Neozývaly se rány pukem a hlasité skandování diváků. Tentokrát bylo vše trochu jiné. Rušno začalo být hned časně ráno v sobotu 11. srpna. Služební vchod se otevřel velmi brzy, aby sem mohli proudit lidé z přípravných týmů. Neměli obvyklou hokejovou výstroj ale nosili stoly, drátěné klece, konstrukce pro stánky a hlavně spoustu věcí, které nám laikům ani moc neřeknou. Před devátou hodinou bylo na betonové ploše mezi mantinely vše připraveno pro první návštěvníky. Štěbetání chovatelů doplňované tichou hudbou z reproduktorů bylo občas přerušené mňoukáním koček roztodivných plemen. Některé nervózně pokukovaly svýma velkýma očima mezi dráty klecí, jiným bylo okolní dění zcela lhostejné a líně se povalovaly v drahých měkkých poduškách. Co se na ploše, kde se jindy prohánějí sportovci na bruslích za malým černým nebo barevným kulatým nesmyslem, dělo?
Sdružení chovatelů koček v České republice Základní organizace kočky Boskovice uspořádala o víkendu 11. a 12. srpna dvoudenní mezinárodní výstavu koček. Důstojné zahájení doprovodila první skladbou hráčka na elektronické housle a zpěvačka Ilona Stryová. Krátký film a rozhovor s Ilonou Stryovou je zde:
http://mysticsmile.rajce.idnes.cz/Ilona_Stryova_a_jeji_housle_na_zahajeni_Mezinarodni_vystavy_kocek_v_Boskovicich_11._srpna_2012./
„Dobrý den, vítám všechny na mezinárodní výstavě koček.“ Těmito slovy oficiálně zahájila chovatelskou slavnost jednatelka boskovické organizace Ing. Jaromíra Šmerdová. „Vítám všechny vystavovatele, jsou zde i zahraniční a sedm posuzovatelů. Někteří též přijeli z okolních zemí. A nyní předávám slovo vzácné návštěvě starostovi Boskovic Ing. Jaroslavu Dohnálkovi: „I ode mne krásné dopoledne všem. Vítám Vás v prostorách zimního stadionu na Mezinárodní výstavě koček. Chci poděkovat Ing. Jaromíře Šmerdové, Martinovi Šafářovi, bez jejichž obětavosti by se taková významná akce u nás nekonala. Vítám u nás též bývalou tenisovou reprezentantku dnes psycholožku PhDr. Helenu Sukovou. Organizátorům dík za přípravu, Vám návštěvníkům za zde strávený čas. Nesmím zapomenout též na Služby Boskovice s.r.o. za vzornou přípravu stadionu a jeho proměnu ve výstavní sál. Přeji všem krásné dopoledne, hladký průběh výstavy, soutěžícím chovatelům hodně úspěchů a mňoukajícím šampiónům v klecích hodně pohody a klidu.“ Se svou krátkou zdravicí a přáním úspěšné výstavy vystoupila i PhDr. Helena Suková, která se právě vrátila z Letních olympijských her v Londýně, kde se byla podívat na úspěšné tažení našich reprezentantů.
Pak Martin Šafář představil mezinárodní porotu. Posuzovatelé přijeli z nedalekého okresního města Blanska, též Prahy, Polska, Francie. Úvodní slova zazněla i v angličtině, protože vystavovatelé přijeli z okolních zemí. Poté představila Ilona Stryová ještě několik skladeb ze svého repertoáru a jak mistrně ovládá elektronické housle i svůj hlas. „Když jsme na mezinárodní výstavě, přizpůsobím tomu i svůj program,“ pravila po přednesu skladby Antonia Vivaldiho Letní bouře a hned spustila další světový šlágr z šedesátých let. Tentokrát píseň z repertoáru francouzské šansoniérky Edith Piaff Non Je Ne Regrette Rien. Publikum jí pak odměnilo bouřlivým potleskem. I když zpěvačka v noci přijela ze svého turné v Itálii a byla jistě unavená, zahrála ještě populární skladby z díla Wolfganga Amadea Mozarta, pak píseň z připravovaného CD, jež má vyjít před Vánocemi Já jsem ten typ a jako poslední zazněla skladba Irské housle.
Poté se již výstava rozběhla naplno a posuzovatelé začali mít plné ruce práce. Jak mi sdělila jedna chovatelka z Karviné, v Boskovicích je to akce dvoudenní, jde o dvě samostatné výstavy. „S posuzovateli ze zahraničí jsme komunikovali anglicky, v čemž nám hodně pomohly naše děti, které cizí jazyky dnes mají ve škole,“ dodala s úsměvem. „Kočka je na chov docela nenáročná, ale připravte si dost peněz. Potřebuje škrabadlo, pelíšek, záchůdek se stelivem, lopatičku, mističku a přepravku pro cesty k veterináři nebo na výstavy. A samozřejmě prvotřídní stravu, která něco stojí. Bílé granule na dně klece jsou silikonové stelivo,“ poučila mě. „Do toho dělá kočka svou potřebu, hmota pohlcuje pachy. Stelivo se asi po čtrnácti dnech musí vyměnit a klec vydesinfikovat. Kočka je velmi čistotná a péči vyžaduje.“ Žena si pak pochvalovala prostor sportovní haly, který je dostatečně velký, dobře odvětraný a pro vystavovatele i organizátory příjemný.
Výstava byla pořadatelsky, chovatelsky i divácky velmi úspěšná. Návštěvníkům se představilo množství kočičích plemen, o jejichž existenci neměli mnozí ani tušení. Lidé se mohli seznámit s problematikou chovu, potřebami zvířat i novými trendy.
Součástí byla prezentace místního Mateřského centra. Maminky předvedly drobné předměty, které v různých kroužcích s dětmi vyrábějí a malovaly dětem na obličej kočičí motivy. I někteří dospělí chovatelé se nechali k líčení zlákat, aby byli styloví. Výtěžek bude věnován na provoz Mateřského centra. Hned u vchodu na hrací plochu byl levý mantinel polepený soutěžními obrázky dětí z Mateřské školy, jak si nejmenší přestavují život a chov kočiček. Prckové pod vedením paní ředitelky Mgr. Dagmar Burianové a paní učitelky Bohatcové se podíleli i na další výzdobě.
Druhý den po skončení výstavy jsem si na krátký rozhovor pozval jednatelku místní Základní organizace kočky Boskovice Ing. Jaromíru Šmerdovou: „Spadáme pod Česká svaz chovatelů České republiky, jenž patří do mezinárodního sdružení FIFe. V sobotu i neděli se přišlo podívat pokaždé asi 850 návštěvníků, vystavovatelů bylo první den 150, v neděli pak 160. Se svými miláčky se představili chovatelé z Německa, Rakouska, Polska, Ruska, Slovenska. Posuzovatelů bylo sedm. Z toho čtyři Češi, jedna dáma z Polska, další Chorvatska a pán z Francie. Nejlepší kočkou sobotní výstavy byla Posvátná birma jménem Emma Suuri Soturi Adoelle *PL paní Ivety Kurowiec z polského Rybniku. V neděli byla nejúspěšnější ruská modrá kočka jménem Glance Flash Arian *CZ pana Jaroslava Kučery z Prahy. Na výstavě byla k vidění i méně známá plemena. Například Kurilský bobtail (bez ocásku), americký curl, kanadský a donský sphynx (holé bez srsti), či Egyptská mau. Objevily se ovšem i běžně rozšířené druhy britské, sibiřské, mainské mývalí, ruské modré, norské lesní, habešské, orientální nebo perské kočky. Největší problém jsou klece. Ty zapůjčujeme ze ZO organizace Kočky Olomouc. Na dva dny nás to stojí 12 tisíc korun plus doprava. Nákup nových vlastních klecí by bylo mnohem nákladnější a vzhledem k občasné potřebě by se nám nevyplatilo. Letos jsme místo běžných kovových pohárů rozdávali keramické kočky různých druhů a velikostí, jež nám vyrobila keramická dílna v Krumvíři. Nedělní soutěž modrookých koček se těšila velkému zájmu a chceme ji zavést jako pravidelnou tradici. Ceny v této kategorii pro nás připravila modrotisková dílna firmy Danzinger z Olešnice. Oproti loňsku byla výstava mezinárodní a proto dvoudenní. Kotě s průkazem původu je velmi drahé, protože například desetikilový balík super prémiového krmiva je za 1300, kočičky jsou vybíravé, maso chtějí jen kuřecí, krytí v ČR je od pěti do sedmi tisíc, v zahraničí i 500 euro, rodokmeny něco stojí, klecné na výstavě 600 korun. To není moc, když z toho musíme hradit provoz celé výstavy. V něm je zahrnut třeba pronájem haly. Největší položkou je práce posuzovatelů a jejich cestovné. Tohle všechno se promítne do hodnoty mazlíka a jeho cena na trhu se pak vyšplhá i na 8 tisíc korun. U koček se hodnotí vzhled dle standardu – uši, oči, srst, délka ocásku. Pak je důležité její chování – zda není agresivní, jak snáší výstavní prostředí, nesmí být bojácná, hodnotí se i bystrost, jak reaguje na vnější podněty, pohyby rukou posuzovatele. Problematika hodnocení není vůbec jednoduchá, hodně záleží i na práci stewardů, kteří musejí umět kočku správně držet a předvést. Též musejí alespoň částečně rozumět anglicky, aby správně reagovali na pokyny zahraničních posuzovatelů.“ Ing. Jaromíra Šmerdová na závěr dodala: „Chci též poděkovat sponzorům, bez nichž bychom takovou náročnou akci jen velmi těžko uspořádali. Jsou to: Především Město Boskovice, jež nám pomohlo významnou částkou a podpořilo nás i morálně návštěvou starosty Ing. Jaroslava Dohnálka, jenž výstavu otevřel. Velký dík patří majiteli Arboreta Šmelcovna panu Josefovi Janků Ten do závěrečné soutěže připravil a věnoval velké květináče s nádhernými dřevinami. Pak nesmím zapomenout na Bodos a.s., Topet Servies, s.r.o, Tajovský Reality, s.r.o. a dodavatele krmiv Hill´s, Acana, Orijen.“
A jak to celé dopadlo? Nejlepší kočkou výstavy v sobotu byla vyhodnocena Posvátná birma jménem Emma Suuri Soturi Adoelle *PL paní Ivety Kurowiec z polského Rybniku. V neděli slavila triumf ruská modrá kočka Glance Flash Arian *CZ pana Jaroslava Kučery z Prahy.
Více: http://www.schk.cz/
http://www.kockyboskovice.cz/
více  Zavřít popis alba 
  • leden 2007 až srpen 2012
  • 981 zobrazení
jankov
Zpráva ze služby dne 14. 8. 2013
Vedoucí dne: Cap. Mary Readová (Jíťa Kočová)
Služební oddíl: č. 15
Jídelníček: snídaně – Šunka, máslo, pečivo, chléb, čaj, mléko
svačina – ovoce a zelenina
oběd – Pórková polévka, Holandský řízek, brambor, kompot
svačina –Koktejl, loupák
večeře – Milánské špagety se sýrem
2. večeře – Finský rohlík
Program dne: Každý oddíl měl svůj program vedený jednotlivými piráty a kapitány.
Vyhodnocení dne: Celá posádka se probudila do prosluněného dne. I když slunce svítilo, ráno bylo chladné, a tak proběhla rozcvička pro zahřátí líných kůží.
Dnes neprobíhala žádná etapa pro posádky jednotlivých týmů a tím pádem byl oddílový program, který byl rozmanitý. Dopoledne probíhala zdravověda ranhojičem pro nejmenší piráty a pirátky. Starší piráti prokázali svou šikovnost a vytvářeli své vlastní Mandely, které předaly na večerním nástupu ranhojičům pro choré piráty a pirátky. Také nás ráno opustil 13. a 14. Oddíl odchodem na ostrov Tombasan a do hospody u Šedofouse. Odpoledne naši nejstarší hoši prožívali Stress shoting. Byla to zkouška psychická a fyzická, je vidět že máme na palubě silné piráty, všichni přežili.
Ještě se nám v odpoledních hodinách vrátil oddíl 11. a 12. z ostrova Tombasan, jejich plavba byla úspěšná a všichni se vrátili v pořádku.
Celý prosluněný den byl zakončený povedenými pirátskými trhy. Trhy mají jednotlivé atrakce, které vedou piráti z nejstarších oddílů pod dozorem již zkušených pirátů. Kterým za jejich výkony moc děkujeme.

Veřejné lázně dnes navštívily oddíly číslo: 3, 4, 7, 8, 11, 12, 15, 16.
více  Zavřít popis alba 
5 komentářů
  • 14.8.2013
  • 978 zobrazení
Reklama