2022_07_11 LANDŠTEJN SÓLO CYKLODOVOLENÁ

Název

2022_07_11 LANDŠTEJN SÓLO CYKLODOVOLENÁ

Popis

10.-13.7. Znovu na Landštejn
​Po předchozí rekognoskaci jsem čekal na pár volných dní a to už jsem měl Landštejn v plánu- nakonec mi vyšlo i parádní počasí na kolo, nezbývalo nakoupit zásoby a teď už mě nic nezastaví. Ale nakonec málem ano, ráno pršelo a už to vypadalo podle minulého scénáře, ale jedu v poklidu a už volím jinou cestu, ale se stejným blouděním, je zde vždy zakletá cesta od nepaměti. Nakonec přijíždím, čekám na ubytování a jedu se projet, pak na večer znovu. Kouknu do lesa, lišek není a nic jiného letos neroste, ale to je v pohodě, udělal jsem 30 km, dal jsem si studenou večeři a posléze, než se nachystám a upřesňuji plány, spím. Byla chladná noc.

Druhý den, jak přestalo pršet, usedám na oře a jedu do N.Bystřice, nejdříve na Landštejn a přes Klášter do Albeře, to už navazuji přes město na Kámen republiky a kousek dál. Mrknu kousek do Rakouska, pak už vidím třeboňské stezky, ale otáčím se a paralelní zelenou se vracím. V půlce to vzdávám, bahna bylo víc, nežli snesu a navazuji na cyklo-, která vypadá líp. V Bystřici pojedu na Artolec, "je to dál, zato horší cesta", ale bez provozu, krásnými lesy, kde jsem před patnácti lety perfektně zahoubařil... dnes ani prašivka, ale to už vím a cílem je teda ježdění, nakonec dojíždím do tábora se 70+ km, jsem spokojen. Dnes bude vlastnoruční teplá vydatná večeře.

Třetí den jsem naplánoval výlet na Dˇáblovu prdel, je to max.15 km pěkným lesem, mám čas, ale je mi jasné, že najedu mnohem víc. A je to tady, navigace v telefonu se najednou zbláznila, než si to uvědomím, pěkně jsem zakufroval a teprve mi došlo, že chce mermocí na silnici. Tak to radši vypnu, co mne ještě s tím krámem čeká, už jsem s tím měl dávno praštit o zem... Díky těmto vymoženostem jsem ztratil hodinu, což mě nevadí, horší je, že mě to navedlo do toho krpálu, co jsem říkal už nikdy víc... ale co by člověk neudělal pro jednu debilní fotku:)). Pak již v pohodě přímo na Terezín, u samoobslužného výčepu si dám bezinkovou, i když jsem původně chtěl Bernarda a vracím se stejnou cestou zpět. Vařím si jídlo a k večeru jdu dojet ten deficit, takže další třicítka po mírně zvlněné lesní, jako včera, do N.Bystřice a zpět, ale to byla při zapadajícím slunci nádhera.

Čtvrtý den budu balit, ale dnešní plán nemám, možná Slavonice a projet si opět známou cestu Thayaradweg do Rakouska.. Ovšem ráno bylo takové horko, že trajdání v Rakousku kategoricky zavrhuji, parkuji v Landštejně a kupuji si něco k jídlu, v autě ale praží a tak vybaluji kolo a jedu do lesa, kde přečkám polední žár. Cesta mne zavede do Matějovce a objevuji stinnou lesní stezku "Napříč českou Kanadou", je úžasná a někdy si ji projedu až do Kunžaku- leč teď určitě ne, parkuji v lese a sbírám pár borůvek. Je zde chladno, mám čas, posléze ale sjíždím do města, balím kolo, větrám a zapínám klimu a záhy už troubím na odjezd. Doma si dám chlazené pivo a večer vybaluji půl auta. Výlet byl parádní, pořád v chladném lese, žádné lelkování, mám trochu lišek a borůvek... jsem utahán, jako bych zde strávil 14 dní. Najel jsem 200 km, dle plánu :)) Ten držkopád v plánu nebyl, ale přežil jsem a Žlutý sršáň taky.

Období

Statistiky

  • 31 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Sony DSC-HX400V

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2022_07_11 LANDŠTEJN SÓLO CYKLODOVOLENÁ
Komentáře Přidat