[Výsledky měsíční soutěže] V cestovatelské soutěži zabodovaly exotické země

soutěže | informace o soutěži

Celý červenec jste nám posílali krásné cestovní fotky z České republiky i ze zahraničí. Odbornou porotu i hlasující veřejnost nakonec nejvíc zaujala Indonésie a Srí Lanka. 

Odborná porota udělila nejvíc hlasů fotografovi jirkadolejs, který zachytil Kanawa Island v Indonésii. "Jezdíme s kamarády na vlastní pěst po celém světě, říkám tomu spíš výprava než dovolená. Poznáváme nová místa a lidi a tentokrát jsme vyrazili do Indonésie. Moc jsem si užil šnorchlování, podmořský svět se tam vyrovná mým oblíbeným destinacím, jako je Rudé moře a Karibik," popsal vítěz. 

Na Indonésii se mu nejvíc líbila vstřícnost a přátelskost lidí. "Každý se zastaví, snaží se navázat hovor a hlavně všichni touží po "selfíčku" s cizincem. Nepůsobilo to na mě jako vlezlost nebo obtěžování, bylo to příjemné a neobvyklé. Lidé nejsou zkažení turismem a nesnaží se zajistit si na váš úkor nějaký prospěch. A čím dál na východ a dál od Jakarty, tím je to lepší. Další parádní fotky z Indonésie si prohlédněte v albech fotografa jirkadolejs.

 

Veřejnost si vybrala Srí Lanku

Hlasování veřejnosti vyhrál fotograf petrsojka s fotkou ze Srí Lanky. "Každý rok se vracím na Srí Lanku a návštěva skály Sigiriye je už mou milou povinností. Je to klenot, který nesmí vynechat žádný návštěvník ostrova. Z tohoto místa vyzařuje energie dávných časů. Z vrcholu je nádherný výhled na okolí," popsal skálu ze své vítězné fotky. 

Oba autoři vítězných fotek spolu sdílejí nadšení z místních lidí. "Na Srí Lance jsou moc přátelští lidé. Na ostrově jsem poznal svého přítele Shanaku a jeho rodinu a ostrov se stal mým druhým domovem. Za šest let návratů vzniklo mnoho krásných fotek, alb a dobrodružných zážitků," popsal petrsojka. Prohlédněte si i jeho další alba.

Výhercům posíláme jejich ceny a blahopřejeme jim" Děkujeme všem fotografům za krásné fotky a moc se těšíme na vaše příspěvky i v srpnové soutěži. Koukněte na téma. 

 

Výherci zvolení odbornou porotou:

1. jirkadolejs

 

2. milano33

 

3. alpre

 

Výherci zvolení veřejností:

1. petrsojka

 

2. shanaka

 

3. denisavanova

 

Výhercům gratulujeme!