DEN POPCORNU - pražená kukuřice, kukuřičné pukance - česky popkorn
Název
DEN POPCORNU - pražená kukuřice, kukuřičné pukance - česky popkorn
Popis
I tato pochoutka má svůj den v roce a to 19. ledna.
Na tento den děti z "velké třídy" připravily dětmi oblíbenou pochoutku POPCORN.
Zastavily se na ochutnávku děti z "malé třídy" ale také naši kamarádi předškoláci.
Po dlouhém ochutnávání vhodily žeton k tomu nejoblíbenějšímu a některým už nezůstalo v bříšku ani místo na svačinku:-)
A který že to vyhrál?
Byli jsme překvapeni, kolik druhů existuje. Nejčastější variantou je slaný nebo máslový popcorn, ale v nabídce je také sýrový, šunkový, slaninový, jarní cibulka, karamel, čokoláda a další.
Hotový neochucený popcorn je možné i doma dále obalit ve směsi koření nebo rozehřáté čokoládě, karamelu či jiné omáčce a krátce zapéct v troubě.
Zajímavosti:
Vypukaná kukuřice byla objevena, kde jinde než v Jižní Americe.
Ačkoli každá odrůda kukuřice je do nějaké míry schopná puknutí zrna, pouze část je na výrobu popcornu jako pochutiny skutečně vhodná. Jde o odrůdy se stejným jménem - popcorn. Ty obsahují vysoké množství škrobu a určitý podíl tuku a vlhkosti, ale mají zároveň tvrdý obal zrna. Ten při zahřátí udrží uvnitř zrna vznikající páru, která následně způsobí jeho kompletní puknutí. Struktura škrobu, který je hlavní složkou zrna, se zahřátím změní na pěnovitou, zrno se „převrátí naruby“ a dostane charakteristický tvar podobný bílému květu.
Období
Statistiky
- 30 fotek
- 0 se líbí
Fototechnika
Huawei PAR-LX1Nastavení
Vytvořte si fotodárky
Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.