Jak se pečou trdelníky, když se nedaří - učím se
Název
Jak se pečou trdelníky, když se nedaří - učím se
Popis
ALB 125 - Nenapadlo mne nic jiného, než překopírovat recept a návod z fsb, pro ty kteří se odhodlají vyzkoušet :-)
Důležité upozornění - těsto musí být vážně asi docela husté - já mouku přídávala a stejně se trhalo na sklenicích a strašně rychle kynulo...
Jooo - ale na chuť jsou parádní :-)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY :
Těsto: 350 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 80 g másla, 2 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 250 ml mléka, 20 g droždí, 2 lžíce rumu, špetka soli
Drobenka: olej, skořicový cukr,... vanilkový cukr, ořechy, kokos, kakao
POSTUP :
Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek-do zahřátého mléka dáme lžičku cukru a droždí. Přidáme do směsi a vypracujeme těsto (podle potřeby přidáváme mouku). těsto musí být tuhší. Necháme vykynout ( já vše dělala v pekárně). Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky, z kterých vyválíme dlouhéhé válečky, kterými se pevně omotají namaštěné sklenice tak, aby se překrývaly. Namotaný trdelník potřeme olejem a obalíme válením drobenkou, tím se těsto krásně rozpláskne po obvodu sklenice. Já jsem použila skořicový cukr a ořechy. Můžete použít ořechy, kokos, vanilkový cukr, kakao .... Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 - 170 stupních do zlatova asi 20 min.Sklenice neprasknou! Po upečení ihned stáhneme trdelník ze sklenice a pocukrujeme. Z uvedeného množství těsta vyšlo 9 trdelníků. Dobrou chuť!Zobrazit více
Období
Statistiky
- 11 fotek
- 5 se líbí
Fototechnika
Nikon COOLPIX P520Nastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.