2011 06 10 - Výstava Fr. Varga a H. Arendarczyka (Muzeum Hohenau)

Název

2011 06 10 - Výstava Fr. Varga a H. Arendarczyka (Muzeum Hohenau)

Popis

Uplynulý pátek se uskutečnila zajímavá vernisáž a to hned mezinárodního charakteru: Dva umělci a přátelé, František Varga z Břeclavi a Herbert Arendarczyk z Vidně,se rozhodli uspořádat společnou výstavu (soch a obrazů) v nedalekém rakouském městečku Hohenau. Teto akce se zúčastnili, mimo jiné i, představitele města Hohenau, Valtic, ale i například Bohuslav Sobotka předseda ČSSD a exministr financí). Své uměni předvedl i Břeclavánek, dětský soubor ze Staré Břeclavi. (Pozoruhodný je i samotný dům expozice: Sídlí zde Regionální muzeum Hohenau. Narodil i zemřel zde, rakouský populární filmový herec Oskar Sima (1896 – 1969). Velká část expozice je také tomuto herci věnována. V části, týkající se regionálních dějin, jsou představeny exponáty od archeologických vykopávek z doby halštatské až do poválečných let. Další část sbírek muzea je věnována železnici, Severní dráze císaře Ferdinanda. Návštěvník si může prohlédnout, kromě fotografií a dobových dokumentů, např. zařízení dopravní kanceláře, historické uniformy, jízdenky, návěstidla aj. ).

Období

Statistiky

  • 267 fotek
  • 3 videa
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FZ7

Kategorie a štítky

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011 06 10 - Výstava Fr. Varga a H. Arendarczyka (Muzeum Hohenau)
Komentáře Přidat