2012-05-19 Handicap Open trochu jinak - první část příběh Mongolska

Název

2012-05-19 Handicap Open trochu jinak - první část příběh Mongolska

Popis

Místo: Brno
Ve čtvrtek 17.5.2012 přijela úplně první výprava na mezinárodní atletický mítink handicapovaných sportovců Handicap Open 2012 – naši postižení kamarádi z Mongolska.

Když se nám poprvé ozvali, upřímně jsem nevěřil, že mohou přiletět z Ulánbátaru. Ale ve čtvrtek opravdu přiletěli. Pomohl jsem jim s ubytováním a stravováním a při té příležitosti, jsem musel vynikajícího sto dvaceti kilového Mongolského vrhače vytahat do schodů, aby se dostal na večeři. Za celý večer jsme si výborně popovídali, včetně toho, jakým způsobem se v Mongolsku starají o vrcholové handicapované sportovce a také jakým způsobem funguje péče o postižené děti, kteří se sportu vrcholově nevěnují.

Druhý den v pátek najížděla do Brna velká spousta dalších výprav. Ve chvíli, kdy jsme si všichni sáhli na dno svých sil, se stala neuvěřitelná věc. Po dopoledním tréninku, jenž absolvovali ve špičkovém sportovním areálu Pod Palackého vrchem, jsme členy Mongolské výpravy odvezli na nákupy do obchodní galerie Vaňkovka. Smluvený sraz byl na 17:00 hodin. Michael pro ně přijel. Přišli všichni. Až na vedoucího výpravy, kterým byl dvaasedmdesátiletý rektor Mongolské univerzity – fakulty psychologie. Společně jsme hodinu prohledávali nákupní centrum. Neúspěšně. Po příjezdu na hotel, proběhl technický mítink k celé akci. Závodníci se seznámili s dalšími věcmi týkajících se atletického mítinku.

Bylo 21:00 hodin a náš kamarád z Mongolska stále nikde. Protože naši přátelé z projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jsou rovněž skvělý policisté, kterým jsme ohlásili, že postrádáme Mongolského člena výpravy. Do akce byl zapojen vrtulník, hlášení dostaly všechny hlídky Policie České republiky. Ve tři čtvrtě na jedenáct jsem se namísto chystání potřebných věcí, ocitl na policejní služebně, spolu s dalšími dvěma Mongoly. A začali jsme diktovat do policejního protokolu vše, o ztraceném příteli z Mongolska.

Za chvíli se stalo nevydané. Martin a Simča volají Michaelovi na mobil. Hlásí potěšující zprávu. Nezvěstný Mongol je zpátky na hotelu. V podpaždí má nakoupené „padárky“ a spokojeně si vyzpěvuje. A tak jsme se rychle vrátili do hotelu, kde jsme zkontrolovali, že náš Mongolský kamarád je živý a zdravý. Tím skončil jeden z hlavních příběhů letošního Handicap Open s názvem „Našli jsme ztraceného Mongola“

Díky vám všem. Michael Svoboda

Období

Statistiky

  • 23 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S8100

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-05-19 Handicap Open trochu jinak - první část příběh Mongolska
Komentáře Přidat